Labor és kistételes finomtisztító gépek

Kistételes finomtisztító gépcsalád

A nagy értékű virágmagvak, fűszer – gyógynövények, konyhakerti magvak, valamint madáreleség 0,1 kilógramtól az 1000 kilógramig terjedő mennyiségig történő, igen hatékony finomtisztítására alkalmas gépcsalád. A vonatkozó szabványoknak és minőségi előírásoknak megfelelően miden igényt kielégítenek.

A gyommagvak már jelentős minőségi gondokat is hozhatnak magukkal. Különösen igaz ez a veszélyes és mérgező fajokra. Ezek határértékét a szabványok részletesen tárgyalják.

A fenti növényféleségek magvainak tisztítását a következőkben leírt gépcsaládunk végzi:

Síkrostás tisztítógép

A nagy értékű virágmagvak, fűszer- és gyógynövények, konyhakerti magvak, olajos magvak, fűfélék, gabonafélék valamint madáreleség 0,1 kilógramtól az 1000 kilógramig terjedő mennyiségig történő, igen hatékony finomtisztítására alkalmas, miden igényt kielégítő tisztítógép, mely folyamatos üzemű, a nagyságszerinti szétválogatást két fő részban végzi.

A tisztítógép alkalmas precíz finom tisztításra, kalibrálásra. A fokozatmentes vibrátoros adagoló, egyenletesen, függönyszerűen a rosta teljes szélességében teríti a tisztítandó magvakat. A fizikai jellemzők közül a tisztítandó áruból a rögrosta a durva, nagy szennyeződést, a fölöző rosta a tisztítandó magból a nagyobb szennyeződést, végül az aljazó rosta az áruból a kisebb szennyeződést választja le.

A tisztító gép rendelkezik megszívó ventilátorral, melynek feladata hogy az expanziós kamrákon keresztül biztosítsa, az elő és utószél csatornák segítségével, a rostafelületre érkező és a rostafelületről távozó magvak hatékony megszívását.

1500 mm rostaszélességű vetőmagtisztító gép
Szeparátor fajsúly szerinti osztályozó

A gravitációs szeparátor alkalmas szakaszos és folyamatos használatra. A fokozatmentes vibrátoros adagoló egyenletes mennyiségben adagolja a magvakat a válogató asztalra. A fizikai jellemzőikben hasonló virágmagvak, fűszer, gyógynövény, konyhakerti magvak, olajos magvak, fűfélék, gabonafélék magvait válogatja szét a legkisebb fajsúly különbség alapján. Az értéktelen és nem csírázó szemeket választja le.

A működés lényege hogy optimális értékekre hangoljuk össze az asztal dőlés szögeit, valamint hogy a fokozatmentesen állítható lengőmozgása következtében, az irányréselt sípokban keresztül, alulról állítható nyomású, nyomó szél segítségével egyenletesen elteríti a magvakat. Az asztalról több terelő lemezzel levezethetők a különböző frakciók. A végzett munka minőségét befolyásolja a ráfolyás vastagsága, meg kell találni az optimális teljesítményszintet.

Triőr folyamatos üzemű

A triőr munkavégző része a triőrhenger. Ez egy forgó henger, amely egy-két fok dőléssel van beépítve, így idézi elő a vetőmag haladását a hengerpalást belsejében. A hengerpalást belseje – tehát az a része, amely a vetőmaggal érintkezik – kalibrált sejtekkel van sajtolva. A különböző növényfajok nagyságszerinti tisztításához különböző sejtméretű triőrpalástra van szükség.

A triőrpalást belső felületére került vetőmag, virágmagvak, fűszer, gyógynövény, konyhakerti magvak, olajos magvak, fűfélék, gabonafélék magvait válogatja ki hosszú és tört szemekre. A kalibrált sejtekbe beleül egy-egy szem mag és ezek a triőrhenger palástján, annak forgása miatt, egyre magasabb helyzetbe kerülnek. A hosszú szemek ilyenkor, a súlypontjuk miatt, kibillennek a sejtből, és visszaesnek a többi mag közé a hengerpalásra. A törött szemek, vagy a hasonló méretű gyommagvak, ebben a helyzetben még a sejtekben maradnak, csak akkor fognak kiesni onnan, amikor a sejtek a forgás miatt magasabb helyzetbe kerülnek. A kieső szemek útjába egy felfogó vályút helyeznek, ami kivezeti ezt a frakciót a gépből. Ez a felfogó törtszem vályú a henger belsejében van elhelyezve.

Írjon nekünk! Kérje

egyedi árajánlatunkat!

Székhely

5000 Szolnok, Veder utca 27.

Telefon

E-mail

Kövessen minket facebook-on!

Kérje egyedi árajánlatunkat!

© 2020 Variomagkft | Minden jog fenntartva